Bokningen för fjärilslarver (både klassuppsättning NTA larver samt burkar med 5 larver) är stängd för i år men det går bra att beställa kuponger för nästa år.


Följ Tistelfjärilens livsstadier!

Se hur små växande larver blir puppor och sedan utvecklas till vackra fjärilar. 
Under ca tre veckor får ni möjlighet att följa denna magiska förvandling.

Steg 1.
Beställ en Startsats eller en Påfyllnad. Försändelsen med bur och värdekod (eller bara värdekod om du beställt påfyllnad) skickas nu antingen som paket eller i ett kuvert till den adress som du angivit. Observera att koden inte skickas som e-post!

Steg2.
När du fått din kod ska du registrera den samt ange vilken adress du vill att larverna ska skickas till. Här ska du också ange vilket datum larverna ska skickas från England. Registreringen görs på www.insectlore.co.uk

Ungefär en vecka efter det datum du valt kommer larverna. De ligger förpackade i en liten burk. Låt locket sitta kvar under hela larvstadiet, annars kan det komma in bakterier. Maten som ligger i burken räcker för hela larvstadiet. Under 7-14 dagar får ni nu följa hur larverna äter och växer. Sedan börjar de sätta sig i locket och bli puppor. 

När pupporna hängt några dagar är det dags att flytta över de i fjärilsburen. Lossa försiktigt burkens lock och placera det i buren. Tiden som puppa varar i ca 7-14 dagar.

När pupporna utvecklats till fjärilar kan ni sätta in frukt, blommor och sockerlösning. Blanda 1 tsk socker eller honung med 1 dl vatten. Doppa  en bit hushållspapper i sockerlösningen och lägg in det i buren på ett litet fat.

Du kan också skriva ut PDF med mer information om leverans, skötsel mm.Registrera din värdekod:


Leverans och skötsel av fjärilslarver:


Här kan du också skriva ut en PDF om hur du bokar:

 - GUIDE Registrering PDF


Viktigt att tänka på:
  


Ska ni odla fjärilar i skolan, tänk på att lov och långhelger inte bör sammanfalla med fjärilsodlingen. Beräkna en utvecklingstid på mellan 3-5 veckor (temperaturberoende) från att ni fått era larver. Larverna skickas med post från vår leverantör Insect Lore i England. Ungefärlig transporttid är 5-8 dagar. Läs mer om leveransen här.